Overige projecten 2017-09-13T17:35:30+00:00

Kerstballenrace

2011

In 2011 organiseerde JCI Mergelland voor de eerste keer de Valkenburgse Kerstballenrace: een uniek evenement in Valkenburg waarbij duizenden ballen van de berg afgerold werden.

De Kerstballenrace is een loterij waarbij men een lot koopt waarvan het nummer correspondeert met een “kerstbal”. De loten worden verkocht tijdens de Kerstmarkt bij de Fluweelengrot en tijdens het laatste weekend voor kerst worden de ballen losgelaten bovenaan de berg (de trekking).

Er zijn fantastische prijzen te winnen en de opbrengsten komen geheel ten goede aan Project DINO. Meer informatie op: www.kerstballenrace.nl

Gulpener Revival Night

2000-2010

Op zaterdag 11 september 2010 heeft de 9e editie van de Gulpener Revival Night plaatsgevonden. Na twee jaar weg te zijn geweest, heeft het evenement in 2010 een onvergetelijke comeback gemaakt. Het was weer een grandioos muziekspektakel!

De Revival Night wordt georganiseerd door de JCI Mergelland. De Gulpener Bierbrouwerij steunt dit initiatief van harte en is hoofdsponsor. Evenals voorgaande jaren heeft het evenement plaatsgevonden op het feestterrein van Café Rembrandt in Berg en Terblijt. De Revival Night was ook in 2010 weer een doorslaand succes.

Ook in 2010 was de line up indrukwekkend met namen als Creedence Revival Band, Christ’OFF (winnaar My name is Michael), U2NL, Dust N’Bones en Graduated Fools (Anouk tribute).

Goed doel

JCI Mergelland heeft het evenement georganisserd met als doel een zo groot mogelijke opbrengst te genereren voor een goed doel. In 2010 ging een deel van de opbrengst naar Stichting Niños Emanuel Peru en een deel werd besteed aan Stichting De Knoevel.

Stichting Niños Emanuel Peru zet zich in voor arme kinderen in de omgeving van Huancayo in Peru. De stichting voorziet veel kinderen van vijf gezonde maaltijden per week, medische zorg en schoolpakketten. Er is echter meer geld nodig om de situatie te verbeteren.

Stichting De Knoevel stelt zich ten doel om verwendagen te verzorgen voor gezinnen uit Zuid Limburg die te maken hebben dan wel hebben gehad met een langdurig ziek kind. Het motto is om even de zorgen in de ijskast zetten en een dag zorgeloos genieten en verwend worden.

Kalender

1999

Alle leerlingen van de basisschool Bernardus te Gulpen hebben deelgenomen aan een kleurwedstrijd. Uit de diverse leeftijdscategorieën zijn de mooiste tekeningen gekozen. De leerlingen die de mooiste tekeningen hebben gemaakt ontvingen als prijs een T-shirt.

Van de winnende kleurplaten is de kalender samengesteld. De opbrengst is besteed aan kinderspeeltoestellen voor de school.

Limburg Veur Mickey

1998

Door het organiseren van een concert in het Openlucht Theater in Valkenburg en de verkoop van CD’s met Limburgse muziek, heeft JCI Mergelland het mogelijk gemaakt twintig ongeneeslijke zieke kinderen een onvergetelijk weekend EuroDisney aan te bieden met hun ouders. De leden hebben ieder een gezin begeleid en een aantal Limburgse artiesten zijn mee naar Parijs geweest.

Un jardin pour les jeunes

1996

Middels de verkoop van Certificaten zijn gelden bijeengebracht voor de bouw van een dierenstal voor de Stichting Jan Baptist. Enkele cliënten van de Stichting Jan Baptist hebben een zinvolle dagbesteding middels het verzorgen van de dieren en voor de inwoners van Valkenburg en omgeving is er een attractie in het park bijgekomen.

Adoptie boomgaard

1994-1998

Door de adoptie van de Hoogstamboomgaard in Schin op Geul was het mogelijk om de boomgaard instand te houden. Dit werd mede mogelijk gemaakt door regelmatig onderhoud te plegen aan de fruitbomen.

Meerdere projecten

1991-1994

Een lezing is op 23 maart 1994 georganiseerd met als spreker Jan Kamminga in hotel Prinses Juliana te Valkenburg.

Op 21 augustus 1993 is een feest gegeven in de Swaen waarbij de opbrengst ten goede is gekomen aan de Stichting tegen Kindermishandeling.

In 1992 heeft de Junior Kamer een kraam bemand op de kerstmarkt in de Valkenburgse Gemeente Grot. De leden hebben kerstartikelen verkocht en de meer opbrengst is geschonken aan het Martin Stevens fonds.

In 1991 is de Junior Kamer Mergelland gestart met een oprichtingsproject: ‘Le Soleil d’Hiver’ genaamd. Dit project stond in het teken van, voor en door cliënten van de Stichting Jan Baptist. De Junior Kamerleden hebben destijds een bijzondere feestavond georganiseerd waarvoor men genummerde certificaten verkocht om geld bijeen te verzamelen. Die avond startte met een musical uitgevoerd door cliënten van de Stichting Jan Baptist. De musical was een daverend succes en het publiek was zeer enthousiast. De uitvoering van de musical werd afgesloten met een feestavond. Van de opbrengsten van het oprichtingsproject zijn een aantal cliënten van de Stichting Jan Baptist met begeleiding in februari 1992 een lang weekend op wintersport geweest in het dorpje Au te Oostenrijk.