Overige projecten 2018-02-04T17:10:42+01:00

HAI – 5

2018

Het laatste project dat JCI Mergelland heeft gesteund was voor Hai-5. Hai-5 is gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van kinderen met een autisme spectrum stoornis. Om de kwaliteiten van ieder kind te bevorderen en de eigenwaarde te stimuleren, schenkt Hai-5 veel aandacht aan het individuele kind.

JCI Mergelland heeft een Wijnproeverij georganiseerd en geld ingezameld voor dit goed doel. Op 4 januari, heeft het nieuwe bestuur, de cheque van de Wijnproeverij uitgereikt aan Hai-5. Met trots is er een cheque van 5172,00 euro gepresenteerd! Dank aan iedereen die deze succesvolle editie van de Wijnproeverij heeft mogelijk gemaakt, wijn heeft gekocht en deze fantastische opbrengt heeft gegenereerd!

COACH

2017

Op zaterdag 30 september organiseerde JCI Mergelland een actieve middag in Valkenburg voor kinderen met overgewicht. JCI Mergelland deed dit in samenwerking met het Centre for Overweight Adolescent and Children’s Healthcare (COACH), een centrum van het Maastricht UMC+ voor kinderen en jongvolwassenen met overgewicht. Het werd een ontzettend leuke en actieve middag waarbij Hans en Grietje, de Wolf en de Heks een grote rol speelden tijdens deze dag. De kinderen gingen in het bos opzoek naar groenten en fruit, kregen onderweg proeverijtjes, deden een dance battle en gingen laser gamen. Na alle activiteiten kon het huisje van de heks opnieuw versierd worden met groenten en fruit in plaats van snoepgoed en dat is goed gelukt!

Project Zorgbureau Talent

2014

Talent is een zorgbureau voor kinderen , (jong) volwassenen met gedrags- en/of psychiatrische problematiek en/of een (licht) verstandelijke beperking in de regio Zuid Limburg. Daarbij richten zij zich op de talenten van deze groep en zorgen voor een goede begeleiding en hulpverlening. JCI Mergelland heeft fundraising gedaan voor het aanschaffen van een koelauto voor Talent bij Restaurant Talentino in Margraten.

Project Dino/ Villa Pardoes

2011-2012

In 2011 begonnen de voorbereidingen voor een groot project dat JCI Mergelland aan ging. Met alle leden heeft JCI Mergelland zich ingezet om 8 gezinnen met een ernstig ziek kind een droomweek te bezorgen in Villa Pardoes. Villa Pardoes is een vakantiehuis speciaal gericht op kinderen met een beperking, en daarbij hoeven de gezinnen maar enkele meters te lopen om gebruik te maken van de Efteling.

Koffie voor Kanker

2014

Wat de ziekte kanker betekent hoeven we niemand uit te leggen. 1 op de 3 mensen krijgt kanker en de kans is groot dat je iemand kent die getroffen is door deze ziekte. Hoewel er veel vooruitgang is in de behandeling van kanker overlijdt nog 50% aan de gevolgen van de ziekte. Meer wetenschappelijk onderzoek dat resulteert in goede zorg en betere behandeling, dicht bij huis, is dan ook noodzakelijk. Daar zetten wij ons graag voor in! JCI Mergelland heeft 750 euro gedoneerd voor onderzoek naar kanker aan Kankeronderzoekfonds Limburg.

Kerstballenrace

2011

In 2011 organiseerde JCI Mergelland voor de eerste keer de Valkenburgse Kerstballenrace: een uniek evenement in Valkenburg waarbij duizenden ballen van de berg afgerold werden. De Kerstballenrace is een loterij waarbij men een lot koopt waarvan het nummer correspondeert met een “kerstbal”. De loten worden verkocht tijdens de Kerstmarkt bij de Fluweelengrot en tijdens het laatste weekend voor kerst worden de ballen losgelaten bovenaan de berg (de trekking).

Er zijn fantastische prijzen gewonnen en de opbrengsten komen geheel ten goede aan Project DINO.

Gulpener Revival Night

2000-2010

Op zaterdag 11 september 2010 heeft de 9e editie van de Gulpener Revival Night plaatsgevonden. Na twee jaar weg te zijn geweest, heeft het evenement in 2010 een onvergetelijke comeback gemaakt. Het was weer een grandioos muziekspektakel! De Revival Night wordt georganiseerd door de JCI Mergelland. De Gulpener Bierbrouwerij steunt dit initiatief van harte en is hoofdsponsor. Evenals voorgaande jaren heeft het evenement plaatsgevonden op het feestterrein van Café Rembrandt in Berg en Terblijt. De Revival Night was ook in 2010 weer een doorslaand succes.

Ook in 2010 was de line up indrukwekkend met namen als Creedence Revival Band, Christ’OFF (winnaar My name is Michael), U2NL, Dust N’Bones en Graduated Fools (Anouk tribute).

De Knoevel

JCI Mergelland heeft het evenement georganisserd met als doel een zo groot mogelijke opbrengst te genereren voor een goed doel. In 2010 ging een deel van de opbrengst naar Stichting Niños Emanuel Peru en een deel werd besteed aan Stichting De Knoevel.

Stichting Niños Emanuel Peru zet zich in voor arme kinderen in de omgeving van Huancayo in Peru. De stichting voorziet veel kinderen van vijf gezonde maaltijden per week, medische zorg en schoolpakketten. Er is echter meer geld nodig om de situatie te verbeteren.

Stichting De Knoevel stelt zich ten doel om verwendagen te verzorgen voor gezinnen uit Zuid Limburg die te maken hebben dan wel hebben gehad met een langdurig ziek kind. Het motto is om even de zorgen in de ijskast zetten en een dag zorgeloos genieten en verwend worden.

Kalender

1999

Alle leerlingen van de basisschool Bernardus te Gulpen hebben deelgenomen aan een kleurwedstrijd. Uit de diverse leeftijdscategorieën zijn de mooiste tekeningen gekozen. De leerlingen die de mooiste tekeningen hebben gemaakt ontvingen als prijs een T-shirt.

Van de winnende kleurplaten is de kalender samengesteld. De opbrengst is besteed aan kinderspeeltoestellen voor de school.

Limburg Veur Mickey

1998

Door het organiseren van een concert in het Openlucht Theater in Valkenburg en de verkoop van CD’s met Limburgse muziek, heeft JCI Mergelland het mogelijk gemaakt twintig ongeneeslijke zieke kinderen een onvergetelijk weekend EuroDisney aan te bieden met hun ouders. De leden hebben ieder een gezin begeleid en een aantal Limburgse artiesten zijn mee naar Parijs geweest.

Un jardin pour les jeunes

1996

Middels de verkoop van Certificaten zijn gelden bijeengebracht voor de bouw van een dierenstal voor de Stichting Jan Baptist. Enkele cliënten van de Stichting Jan Baptist hebben een zinvolle dagbesteding middels het verzorgen van de dieren en voor de inwoners van Valkenburg en omgeving is er een attractie in het park bijgekomen.

Adoptie boomgaard

1994-1998

Door de adoptie van de Hoogstamboomgaard in Schin op Geul was het mogelijk om de boomgaard instand te houden. Dit werd mede mogelijk gemaakt door regelmatig onderhoud te plegen aan de fruitbomen.

Meerdere projecten

1991-1994

Een lezing is op 23 maart 1994 georganiseerd met als spreker Jan Kamminga in hotel Prinses Juliana te Valkenburg.

Op 21 augustus 1993 is een feest gegeven in de Swaen waarbij de opbrengst ten goede is gekomen aan de Stichting tegen Kindermishandeling.

In 1992 heeft de Junior Kamer een kraam bemand op de kerstmarkt in de Valkenburgse Gemeente Grot. De leden hebben kerstartikelen verkocht en de meer opbrengst is geschonken aan het Martin Stevens fonds.

In 1991 is de Junior Kamer Mergelland gestart met een oprichtingsproject: ‘Le Soleil d’Hiver’ genaamd. Dit project stond in het teken van, voor en door cliënten van de Stichting Jan Baptist. De Junior Kamerleden hebben destijds een bijzondere feestavond georganiseerd waarvoor men genummerde certificaten verkocht om geld bijeen te verzamelen. Die avond startte met een musical uitgevoerd door cliënten van de Stichting Jan Baptist. De musical was een daverend succes en het publiek was zeer enthousiast. De uitvoering van de musical werd afgesloten met een feestavond. Van de opbrengsten van het oprichtingsproject zijn een aantal cliënten van de Stichting Jan Baptist met begeleiding in februari 1992 een lang weekend op wintersport geweest in het dorpje Au te Oostenrijk.